Nameless Gangster (2012)

Ενας διεφθαρμένος τελωνειακός υπάλληλος, ο Τσόι Ικ-χιουν , κοντεύει να απολυθεί από τη δουλειά του, καθώς όλοι έχουν καταλάβει πως δουλεύει από την πίσω πόρτα! Και εκεί που φαίνεται να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, γνωρίζει τον νεαρό γκάνγκστερ Τσόι Χιουνγκ-μπάε, ο οποίος προσπαθεί να ανέβει στην ιεραρχία της Γιακούζα.
Ενώ στην αρχή παρεξηγούνται, η γνωριμία τους παίρνει άλλη τροπή καθώς ο Ικ-χιουν ξέρει από παλιά τον πατέρα του Χιουνγ-μπάε. Μια τρομερή συνεργασία ξεκινά, με σκοπό να ηγηθούν στον υπόκοσμο αλλά και να πλουτίσουν. Διακινώντας ναρκωτικά, βγάζουν χονδρά λεφτά μέχρι που η αστυνομία κηρύσσει πόλεμο στο οργανωμένο έγκλημα και η «εταιρεία» των δύο ανδρών κλυδωνίζεται καθώς δεν μπορούν και οι δυο να βγουν νικητές.
Κανείς δεν ξεχωρίζει τους εχθρούς από τους φίλους, κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δε θα πουληθεί, δε θα ξεπουλήσει τον εαυτό του ή τους δικούς του για τα χρήματα και όχι μόνο.
Στον σκληρό «άνομο» κόσμο του εγκλήματος, υπάρχουν πάντα αυστηροί κανόνες άγραφου ηθικού δικαίου. Ειδικά στην Γιακούζα τίποτα δεν συγχωρείται όσον αφορά την αφοσίωση των μελών της, και κάθε μέρα είναι ένας νέος ακήρυχτος πόλεμος.
Κορεάτικη, εξαιρετικά καλοφτιαγμένη γκανγκστερική περιπέτεια, με άπιαστο δίδυμο πρωταγωνιστών που δίνει τα ρέστα του!
΄Οσο παράξενο κι αν ακούγεται, πέρα από την μπόλικη βία παραμένει κομψή ταινία, πέρα από μια ιδιόμορφη αίσθηση χιούμορ είναι πανέξυπνος ο τρόπος που θίγει την φιλοδοξία, την εμπιστοσύνη, την οικογενειοκρατία, την ασυμβατότητα μεταξύ του φαίνεσθαι και του είσθαι! Αν και όλοι οι ήρωες είναι μισητοί το αποτέλεσμα είναι …αξιολάτρευτο!
Ακόμα και μετά τους τίτλους τέλους, αναρωτιέσαι αν παρακολούθησες την άνοδο ενός διαβολικού και αδίστακτου τύπου ή έναν ανθρωπάκι που έτυχε να ΄ναι στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή!
Είδος Ταινίας: εγκλήματος| θρίλερ
Ελληνική Πρεμιέρα: Άγνωστη
Σκηνοθέτης: Jong-bin Yun
Σενάριο: Jong-bin Yun
Ηθοποιοί: Min-sik Choi, Jung-woo Ha
Διάρκεια: 134' Λεπτά
Imdb: 7.3/10
imdb:http://www.imdb.com/title/tt2082221/
trailer:εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: