Shrek (2007-2010)

Shrek the Third (2007)

Όταν ο βασιλιάς του Πέρα Πέρα πεθαίνει, αυτός που πρέπει να τον διαδεχτεί δεν είναι άλλος από τον... σύζυγο της Φιόνα. Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει ο Σρεκ τις ευθύνες και τα βάσανα είναι να βρει τον σπασίκλα ξάδελφο 'Αρτσι και να τον πείσει ότι αυτός είναι ο κατάλληλος διάδοχος. 
 Έτος Παραγωγής: 2007
 Διάρκεια: 93 min   

trailer:εδώ















 Shrek Forever After (2010)


Μετά τους έρωτες και τα μεγαλεία, ο Σρεκ είναι πλέον υπόδειγμα οικογενειάρχη. Όμως, δεν αποχωρίζεται κανείς εύκολα το χούι του κι έτσι ο Σρεκ πολύ σύντομα μπλέκει σε νέες περιπέτειες καθώς, αναπολώντας τις εποχές που ήταν ο φόβος και ο τρόμος στο βάλτο, έρχεται σε συμφωνία με έναν απατεώνα, τον Ραμπελστίλτσκιν. Μια νέα εκδοχή του βασιλείου του Πέρα Πέρα τον περιμένει, με τον Ραμπελστίλτσκιν βασιλιά, τα τέρατα να είναι υπό διωγμό, ενώ η Φιόνα δεν υπήρχε ακόμα στη ζωή του κι ο γάιδαρος ούτε που τον αναγνωρίζει. Τώρα, ο Σρεκ πρέπει με κάθε τρόπο να λύσει τα μάγια του Ραμπελστίλτσκιν, να επιστρέψει στο βασίλειο του Πέρα Πέρα και να ξαναβρεί τους φίλους του και την πολυαγαπημένη του οικογένεια.
Είδος Ταινίας: Animation, Adventure
Επίσημη Πρεμιέρα: 21/05/10
Ελληνική Πρεμιέρα: 19 /08/ 2010
Σκηνοθέτης: Mike Mitchell
Σεναριογράφος: Tim Sullivan, Josh Klausner
Ηθοποιοί: Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy, Antonio Banderas, Jon Hamm, Kathy Griffin
http://www.imdb.com/title/tt0892791/
extra:
Μετά το Σρεκ ήρθε το Σρεκ 2, έπειτα το Σρεκ ο Τρίτος και ήρθε η ώρα για ακόμα ένα σίκουελ. Όμως, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Το 2011, ο παπουτσωμένος γατούλης αυτονομείται κι ο Antonio Banderas θα δώσει τη φωνή του στο Puss in Boots. Θα ακούγεται και η Salma Hayek, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Chris Miller.
Σκηνοθεσία-Προσαρμογή διαλόγων: Σοφία Τσάκα
Μετάφραση: Ρένα Βασταρδή
Επιμέλεια-Στίχοι τραγουδιών: Ηλίας Αχλαδιώτης
Συμμετέχουν:
Αυγερινός Σουλόπουλος, Γιάννης Υφαντής, Κώστας Μπακάλης, Σταύρος Μαυρίδης, Ντίνος Σούτης, Μαριάννα Παπασάββα, Γιώργος Ματαράγκας, Πέτρος Σπυρόπουλος, Ιφιγένεια Στάικου, Δημήτρης Βουλγαρίδης, Βασιλική Σούτη, Γιάννης

Trailer:εδώ