Indiana Jones (Collections) (1981-2008)

Raiders of the Lost Ark (1981)
Τα μεγαλύτερα ταλέντα του κινηματογράφου Στήβεν Σπήλμπεργκ και Τζωρτζ Λούκας, δημιουργήσανε τον Ιντιάνα Τζόουνς.Ο αρχαιολόγος Ίντυ κλήθηκε από την Αμερικάνικη Κυβέρνηση να βρει τη Χαμένη Κιβωτό, που περιείχε μαγικές δυνάμεις πριν από τους Ναζί, οι οποίοι σκοπεύουνε να την χρησιμοποιήσουν για να κερδίσουν τον πόλεμο.Ο Ίντυ μαζί με την Μάριον αρχίζουν την αναζήτηση με περιπέτειες που κόβουν την ανάσα.
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Συγγραφείς: Lawrence Kasdan , George Lucas
Ηθοποιοί: Harrison Ford, Karen Allen and Paul Freeman
Είδη:  Δράση  | Περιπέτεια 
Διάρκεια: 115 λεπτά
IMDB
Βαθμολογίες: 8,7
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:   12 Ιουνίου, 1981 (ΗΠΑ)
trailer:εδώ

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)
Ο Indiana Jones (Harrison Ford) είναι ο γοητευτικός καθηγητής Αρχαιολογίας με το δερμάτινο μπουφάν, το καπέλο fedora και το μαστίγιο. Εν έτη 1957, στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, βρίσκεται αντιμέτωπος πλέον όχι με Ναζί, αλλά με πράκτορες της κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης.
Επιστρέφοντας στο Κολέγιο όπου διδάσκει, ο Indiana Jones ενημερώνεται πως, λόγω των παράτολμων δραστηριοτήτων του, ο Πρύτανης δέχεται έντονες πιέσεις από την κυβέρνηση για να τον απολύσει. Εκείνος όμως θα παραμείνει λάτρης της περιπέτειας κάνοντας μια ενδιαφέρουσα νέα γνωριμία. O Mutt (Shia LaBeouf), ένας επαναστάτης νέος, τον προκαλεί σε μια νέα περιπέτεια, τεράστιου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Αφορά την ανακάλυψη ενός θρυλικού Κρυστάλλινου Κρανίου.
Καθώς όμως ξεκινάνε για τις πλέον απόμερες γωνιές του Περού, συνειδητοποιούν πως δεν είναι οι μόνοι που προσπαθούν να βρουν το μυθικό κειμήλιο. Σοβιετικοί πράκτορες, με αρχηγό τους την αδίστακτη Irina Spalko (Cate Blanchett) βρίσκονται στα ίχνη του Κρυστάλλινου Κρανίου ελπίζοντας, αφού το αποκτήσουν, να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Θα πρέπει πρώτα να κατορθώσουν να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά του.
Η τύχη του Κρυστάλλινου Κρανίου βρίσκεται στα χέρια του Indy που θα πρέπει να αναμετρηθεί με τους αδίστακτους Σοβιετικούς, ώστε το θρυλικό Κρανίο να μην πέσει σε λάθος χέρια.
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Συγγραφείς: Willard Huyck , Gloria Katz
Ηθοποιοί: Harrison Ford, Kate Capshaw and Jonathan Ke Quan
Είδη:  Δράση  | Περιπέτεια 
Διάρκεια: 118 λεπτά
IMDB
Βαθμολογίες: 7,5
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:  23 Μάη 1984 (ΗΠΑ)
 trailer:εδώ

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
Ο έφηβος πρόσκοπος Indiana Jones τα βάζει με τυμβωρύχους που έχουν ανακαλύψει το Σταυρό του Coronado και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πέφτει κυριολεκτικά σε λάκκο με φίδια, χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα μαστίγιο και σημαδεύει το πηγούνι του. Στο τέλος ο αρχηγός της συμμορίας παίρνει πίσω το σταυρό, αναγνωρίζοντας όμως την αξία του νεαρού αντιπάλου του, του χαρίζει το καπέλο του: μια καφέ fedora.
1938. Πλοίο Coronado. Ο Indiana Jones καταφέρνει μετά από όλα αυτά τα χρόνια να ανακτήσει τον πολύτιμο σταυρό και να τον χαρίσει στο μουσείο του Marcus Brody. Όμως τώρα έχει να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση: Τα ίχνη του πατέρα του έχουν χαθεί στη Βενετία, ενώ έψαχνε το Αγιο Δισκοπότηρο. Έτσι, ο καθηγητής αρχαιολογίας ξεκινά τη δική του Σταυροφορία σε αναζήτηση του Henry Jones (Sean Connery) και του ιερότερου κειμηλίου της Χριστιανοσύνης.
Η χημεία μεταξύ του Harrison Ford και του Sean Connery είναι αυτό που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες της τριλογίας. Δράση, χιούμορ, αξέχαστες ατάκες, origin story και μια ταινία πιο δασκεδαστική από όλους τους Robert Langton του κινηματογραφικού κόσμου μαζί!
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Συγγραφείς: Jeffrey Boam , George Lucas
Ηθοποιοί: Harrison Ford, Sean Connery and Alison Doody
Είδη:  Δράση  | Περιπέτεια 
Διάρκεια: 127 λεπτά
IMDB
Βαθμολογίες: 8,3
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:   24ης Μαΐου 1989 (ΗΠΑ)
trailer:εδώ
 
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική επιστροφή του πιο αναγνωρίσιμου ήρωα είναι γεγονός! Η τριανδρία της επιτυχίας (Χάρισον Φορντ, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας) ξαναενώνεται και μας προσφέρει την πιο συναρπαστική περιπέτεια της χρονιάς! Η πρώτη μας γνωριμία με τον πλέον δημοφιλή αρχαιολόγο έγινε το 1981 με το Ιντιάνα Τζόουνς: Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού και ακολούθησε, τρία χρόνια αργότερα, το Ιντιάνα Τζόουνς: Ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού. To 1989 τον ξανασυναντήσαμε στο Ιντιάνα Τζόουνς και Η Τελευταία Σταυροφορία. 19 χρόνια μετά, ο Ιντιάνα Τζόουνς, καθ όλα έτοιμος, επανέρχεται επί της μεγάλης οθόνης για μια ακόμα πιο καταιγιστική περιπέτεια να μάχεται αυτή τη φορά για κάποια μυστηριώδη κρυστάλλινα κρανία.
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Συγγραφείς: David Koepp , George Lucas
Ηθοποιοί: Harrison Ford, Cate Blanchett and Shia LaBeouf
Είδη:  Δράση  | Περιπέτεια 
Διάρκεια: 122 λεπτά
IMDB
Βαθμολογίες: 6,4
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας: 22 Μαΐου 2008 (Ελλάδα)
trailer:εδώ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: