Bruce Lee (1971-1986)

Fists of Fury (1971)

Στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο Τσεν Τσεν επιστρέφει στη Σαγκάη για να παραστεί στην κηδεία του αγαπηµένου του δασκάλου ο οποίος πέθανε µυστηριωδώς. Κατά την παραµονή του εκεί έρχεται αντιµέτωπος µε την ρατσιστική δράση των Ιάπωνων πολεµιστών της περιοχής ενάντια στους Κινέζους. Παρά τις συµβουλές των φίλων του εµπλέκεται και ο ίδιος στη διαµάχη αυτή ενώ ταυτόχρονα διερευνά και το θάνατο του δασκάλου του. Από το σκηνοθέτη του “Enter The Dragon”, Γουέι Λο, έρχεται ίσως η πιο έντονη ταινία του Μπρους Λι που περιέχει σκηνές απεριόριστης δράσης στις οποίες ο θρύλος των πολεµικών τεχνών, στο ρόλο του Τσεν Τσεν, έρχεται αντιµέτωπος µε στρατιές αντιπάλων για να πάρει εκδίκηση και όλα καταλήγουν σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.
Σκηνοθεσία:Wei Lo,
Συγγραφείς:Wei Lo,
Ηθοποιοί:Bruce Lee, Maria Yi and James Tien
Η βαθμολογία :6.8
Είδη:Δράση | Έγκλημα | Δράμα | Θρίλερ
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:3 του Οκτώβρη, 1971 (Χονγκ Κονγκ)
Διάρκεια:100 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0067824/
trailer:εδώThe Way of the Dragon (1972) 

 Ο Τανγκ Λουνγκ (Μπρους Λι), ένας νέος από το Χονγκ Κονγκ, φτάνει στη Ρώμη με σκοπό να βοηθήσει μια οικογενειακή φίλη που αντιμετωπίζει προβλήματα με την τοπική μαφία, η οποία διεκδικεί με δόλιους τρόπους το εστιατόριό της. Με την άφιξη του Τανγκ Λουνγκ, η κατάσταση θα ξεδιαλύνει προσωρινά καθώς οι απίστευτες ικανότητές του στις κινέζικες πολεμικές τέχνες αναγκάζουν τους γκάνγκστερς να υποχωρήσουν.Ο αρχηγός της σπείρας των μαφιόζων διατάζει την άμεση εξόντωση του αήττητου Λουνγκ, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τελικά προσλαμβάνει ένα διεθνή πρωταθλητή στο καράτε από τις Η.Π.Α.(Τσακ Νόρις) με σκοπό να σκοτώσει τον Λουνγκ. Οι δύο μαχητές θα συναντηθούν σε μια ιστορική μάχη από την οποία μόνο ένας θα μείνει ζωντανός.
 Σκηνοθεσία:Bruce Lee
Συγγραφείς:Bruce Lee
Ηθοποιοί:Bruce Lee, Chuck Norris and Nora Miao
Η βαθμολογία :7.1
Είδη:Δράση | Κωμωδία | Έγκλημα | Δράμα | Θρίλερ
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:30 του Δεκεμβρίου 1972 (Χονγκ Κονγκ)
Διάρκεια:100 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0068935/

trailer:εδώ


Enter the Dragon (1973)

O Μπρους Λη πρωταγωνιστεί σε μια από τις καλύτερες και γνωστότερες ταινίες πολεμικών τεχνών.Υποδυόμενος έναν μυστικό αστυνομικό που συμμετέχει σε ένα τουρνουά πολεμικών τεχνών με σκοπό να εξαρθρώσει μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών.
 Σκηνοθεσία:Robert Clouse
Συγγραφείς:Michael Allin
Ηθοποιοί:Bruce Lee, John Saxon and Jim Kelly
Η βαθμολογία :7.6
Είδη:Δράση | Έγκλημα | Δράμα | Θρίλερ
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:19, Αυγούστου 1973 (ΗΠΑ)
Διάρκεια:98 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0070034/
trailer:εδώThe Game of Death (1978)

   Η τελευταία κινηµατογραφική δουλειά του Μπρους Λι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όταν η ταινία βρισκόταν ακόµα στο στάδιο της παραγωγής. Ο Μπρους Λι υποδύεται τον Τανγκ Λανγκ, έναν επιτυχηµένο τηλεοπτικό αστέρα, ο οποίος πυροβολείται επειδή αρνείται να συµµετάσχει σε ένα διεθνές συνδικάτο και αποφασίζει να σκηνοθετήσει το θάνατο του για να κυνηγήσει κρυφά τη συµµορία που αποπειράθηκε να τον σκοτώσει. Παρά τον πραγµατικό θάνατο του Μπρους Λι πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσµατα, η ταινία αυτή περιέχει κάποιες από τις πιο αξέχαστες και αξεπέραστες σκηνές στην ιστορία του κινηµατογράφου. “Το Παιχνίδι Του Θανάτου” περιπλέκει τον Άνθρωπο Μπρους Λι µε τον Μύθο πίσω από αυτόν και αποδεικνύει πόσο µπροστά από την εποχή του ήταν.
Σκηνοθεσία:Robert Clouse
Συγγραφείς:Robert Clouse
Ηθοποιοί:Bruce Lee, Gig Young and Colleen Camp
Η βαθμολογία :5.6
Είδη:Δράση | Έγκλημα | Δράμα | Θρίλερ
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:8 Ιουνίου 1979 (ΗΠΑ)
Διάρκεια:85 λεπτά
imdb:http://www.imdb.com/title/tt0077594/
trailer:εδώ


 

The Big Boss [1986]

Ο Τσενγκ Τσάο-Αν (Μπρους Λι) είναι ένας νεαρός άντρας που προσπαθεί να κτίσει μια καινούργια ζωή δουλεύοντας σε ένα εργοστάσιο πάγου στην Μπανγκόγκ.
Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου είναι ο Χσα Μι, μία από τις πιο εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας, που στην πραγματικότητα όμως είναι ένα μεγάλο αφεντικό του υποκόσμου.
Όταν εργάτες αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς, ο Τσενγκ βρίσκεται μπλεγμένος σε μια πλεκτάνη που στήνει ο Χσα για να τον ξεγελάσει, μόλις όμως οι μάσκες πέσουν, ο Τσενγκ αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη του επιδεξιότητα στις πολεμικές τέχνες και να επέμβει..
Σκηνοθεσία:Leonard Ho
Συγγραφείς:Russell Cawthorne
Ηθοποιοί:Bruce Lee, James B. Nicholson and Linda Lee Cadwell
Η βαθμολογία :6.7
Είδη:Πολεμικές Τέχνες , ντοκιμαντέρ
Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας:1986 (Περού)
Διάρκεια:88 λεπτά
imdb Collections:http://www.imdb.com/title/tt0075788/
 trailer:εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: