ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΗ

Καταξιωμένος ηθοποιός του Θεάτρου του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης. Γεννήθηκε στη Λάρισα (Θεσσαλία) στις 31 Δεκεμβρίου του 1931 από πολύ φτωχή οικογένεια.
Οι γονείς του για ν' αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της φτώχειας παίρνουν τα τρία παιδιά τους -τον Αριστείδη, τον Κώστα και την κόρη τους- και μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για μια καλύτερη ζωή. Εκεί ο Κώστας περνά τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, φτωχικά και στερημένα. Υπήρξε ημέρα –κατά δική του ομολογία - που έφαγε στραγάλια πίνοντας πολύ νερό για να «φουσκώσει» και να σταματήσει την πείνα του.
Μέσα απ’ αυτές τις επίπονε εμπειρίες η νεανική του ψυχή γαλουχείται, ευαισθητοποιείται, και διαμορφώνεται σε μια καλλιτεχνική φύση, έτσι τα ενδιαφέροντά του και οι ανησυχίες του τον οδηγούν στο θέατρο.
Η θεατρική του σταδιοδρομία ξεκινά απ’ τη Θεσσαλονίκη με μικρούς ρόλους σε τοπικές σκηνές. Στην ίδια πανέμορφη πόλη γνωρίζει και το μεγάλο -νεανικό του - έρωτα, τη Σπεράτζα Βρανά, φτασμένη είδη και διάσημη θεατρίνα της εποχής της.
Κατεβαίνει στην [[Αθήνα] μαζί της και ζει το επαγγελματικό και αισθηματικό του όνειρο δίπλα στην καθιερωμένη ηθοποιό της επιθεώρησης και μοιραία γυναίκα του θεάτρου. Εμφανίζεται στο θέατρο Ακροπόλ του θεατρικού επιχειρηματία Βασίλη Μπουρνέλλη όπου πρωταγωνιστεί η Σπεράντζα και παίρνει μέρος σε ταινίες της εποχής με διάφορα μικρά ρολάκια.
Το 1961-62 ο σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης τον επιλέγει για την ταινία του «Κατήφορος» - που καθιέρωσε πολλά μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου - και συνεχίζει το ’62 με την ταινία «Νόμος 4000».
Η καριέρα του αρχίζει, σιγά-σιγά να αναρριχάται και η αποδοχή του κοινού για τον νεαρό ταλαντούχο ηθοποιό είναι αναμφισβήτητη.
Και ενώ η καριέρα του σκαρφαλώνει προς τα ύψη ο δεσμός του με τη Σπεράντζα Βρανά πλέει τα λοίσθια. Χωρίζουν, πολιτισμένα και με αγάπη.
Ο ίδιος συνεχίζει τις κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες παίζοντας όλα τα είδη θεάτρου, πρόζα- επιθεώρηση- μιούζικαλ- με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα, έτσι καθιερώνεται στη συνείδηση του κοινού σαν ένας σπουδαίος πολυτάλαντος κωμικός ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου.
Το 1965-66 γνωρίζει τον δεύτερο μεγάλο έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο της Έρρικας Μπρόγιερ. Την παντρεύεται (πρώτος γάμος) και αποκτά μαζί της την κόρη του Σάντρα. Ο γάμος μετά από λίγα χρόνια διαλύεται, αλλά, η πολιτισμένη σχέση και η αλληλοεκτίμηση του ζευγαριού υφίσταται μέχρι σήμερα.
Τα χρόνια περνάνε και οι θεατρικές επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη, όπως : «Οι απάνω και οι κάτω» των Ν.Τσιφόρου και Π.Βασιλειάδη, «Μήνας του μέλιτος»των Β.Σπυρόπουλου και Κ.Παπαδούκα, «Αγάπη μου παλιόγρια» του Ν. Τσιφόρου, «Ο αρχοντοχωριάτης»του Μολιέρου κ.ά.
Πολλές από τις θεατρικές του επιτυχίες μεταφέρονται και στον κινηματογράφο- με πρωταγωνιστή τον ίδιο- και γνωρίζουν την ίδια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία.
Παράλληλα με το θέατρο παίζει και σε τηλεοπτικές σειρές, όπως «Ο ονειροπαρμένος» - στην κρατική τηλεόραση - καθώς και στα ιδιωτικά κανάλια με σειρές όπως «Τα λεωνταράκια» κ.ά
Η επαγγελματική του καριέρα κορυφώνεται αλλά, οι ερωτικές του ανησυχίες τον….. ταλαιπωρούν. Ερωτεύεται και παντρεύεται τη θυγατέρα του Παπασπύρου (δεύτερος γάμος) από την οποία αποκτά δυο κόρες.. (Η μια, η Θεοδώρα Βουτσά, ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της στο χώρο του θεάτρου και της τέχνης ). Αλλά, κι αυτός ο γάμος δεν κρατάει για πολύ κι έτσι ο Κώστας - για άλλη μια φορά - είναι ελεύθερος και έτοιμος να ξανά ερωτευθεί.
Το καλοκαίρι του 1986 ανεβάζει- στο θέατρο Γκλόρια - - την παγκόσμια θεατρική επιτυχία «Πούπσι» μεταφρασμένη και διασκευασμένη στα ελληνικά με τον τίτλο «Τούτσι». Είναι μια θεατρική παραγωγή που τον βάζει μέσα, όχι από έλλειψη θεατών -που σπάνε ταμεία- αλλά, από υπέρογκα έξοδα. Όμως η καλή του νεράιδα δεν τον εγκαταλείπει και το χειμώνα του 1986-87 που συνεχίζει με το έργο: «Η γλυκιά Ούτσι» -της Μαρίας και Ελένης Παξινού- επανακάμπτει οικονομικά.
Παράλληλα με το θέατρο και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις γυρίζει και βιντεοταινίες δικής του παραγωγής που γνωρίζουν μεγάλη απήχηση.
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ερωτεύεται και παντρεύεται για τρίτη φορά την ξανθιά καλλονή Παρασκευή (Εύη) Καραγιάννη - μοντέλο και ηθοποιός - η οποία έχει ένα γιο από άλλο γάμο, τον Άνθιμο Ανανιάδη, κι ο Κώστας - που έχει είδη τρεις κόρες- γίνεται θετός πατέρας που προστατεύει- αγαπά και καθοδηγεί τον νεαρό ηθοποιό στην καλλιτεχνική του εξόρμηση - σαν δικό του παιδί.
Ο Κώστας Βουτσάς λατρεύει τις γυναίκες, ζει με πάθος τους έρωτές του κι όταν ο έρωτας φθαρεί, δεν αποστασιοποιείται, γίνεται φίλος, σύντροφος καρδιακός, μια τεράστια αγκαλιά γεμάτη αγάπη και προσφορά για τη σύντροφο που πέρασε μαζί της κάποια χρόνια ή και μέρες της ζωής του.
Η μεγαλύτερη όμως αγάπη του - που δε θα πάρει ποτέ διαζύγιο από αυτή - είναι το θέατρο. Το θέατρο είναι το οξυγόνο του, είναι η ανάσα του, το αίμα που κυκλοφορεί στις φλέβες του, είναι όλος του ο κόσμος.
Αυτός ο σπουδαίος ηθοποιός θα αφήσει τη σκηνή όταν η ψυχή του αφήσει την ύλη. Αλλά και στο Πάνθεον των Αθανάτων που θα βρεθεί, πάλι θέατρο θα παίζει!!!

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ 
πατήστε πάνω στους τίτλους για να μεταβείτε σε αυτές που βρήκαμε

ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΛΙΟΓΡΙΑ 

ΑΓΑΠΗΣΑ ΕΝΑΝ ΠΟΝΤΙΟ 

ΑΓΑΠΗΣΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ 

ΑΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ 

ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ 

ΑΡΕΣΩ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ 

ΓΑΜΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΟΥΔΟΥΝΑ 

ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΤΣΗ ΑΠ ΤΟ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ 

ΕΓΩ ΡΕΖΙΛΕΨΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ 

ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ 

ΕΙΚΟΣΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΙ ΕΓΩ 

ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ 

ΕΝΑ ΕΞΥΠΝΟ ΕΞΥΠΝΟ ΜΟΥΤΡΟ 

ΕΝΑ ΤΑΝΚΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΟΥ 

ΕΝΑΣ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΩΝΑΣΗΣ 

ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΛΟΣ ΤΡΕΛΛΟΣ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗΣ 

ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ ΓΑΤΟΣ 

Η ΖΩΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΑ 40 

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΙΜΩΝ Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΣ 

ΝΥΧΤΑ ΓΑΜΟΥ

Ο ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ 

Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ  NEW ! ! !

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ 

Ο ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ

Ο ΓΟΗΣ 

Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΙΑ 

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ 

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ

Ο ΚΟΥΡΔΙΣΤΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ 

Ο ΚΩΤΣΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ 

Ο ΚΩΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΚ 

Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ 

Ο ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ 

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΔΡΑΣ 

Ο ΤΡΕΛΟΞΕΝΥΧΤΗΣ 

Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ 

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ 

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ 

ΠΑΝΤΡΕΨΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ 

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 

ΣΕΡΙΦΗΣ Ο ΜΗΧΑΝΟΦΑΓΟΣ 

ΣΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ 

ΤΖΑΚ Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ 

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ 

ΤΟ ΘΥΜΑ 

ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

ΤΟΝ ΑΡΑΠΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΠΛΕΝΕΙΣ 

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΜΠΑΤΖΑΚΙΑ ΜΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: